I heart harvest.

De är färdiga! Mina stickade sockor är äntligen klara, och just nu sitter jag med dem på mig och vickar förnöjsamt på tårna. Det tog nästan tre månader att få dem klara, men jag är så nöjd att jag tycker det var värt det. De är rätt ojämna, och jag har gjort oräknerliga mängder med småfel, men det gör inget. De sitter på fötterna, är bekväma och fina. Det är i princip det första jag har stickat på egen hand, och på stickor så små som 2,5 mm. Här finns en länk till mönstret om någon mer är sugen! Jag stickade dem i storlek M, och det blev perfekt till mig som har 39 i skor. Men tack vare den snygga resåren är de väldigt stretchiga!
 
De blev färdiga i går morse, och sedan dess har jag hunnit sticka en cowl också. Den blev dock lite stor, så jag ska trixa lite med den innan ni får kika på den! Imorgon ska jag bege mig på jakt efter garn att sticka ytterligare en i är tanken. Allt för att överleva den förbannade vintern!
Nutida hantverk | | Kommentera |

Vad lite lökskal kan göra.

Förra helgen var totalt jävla pissdålig. Jag hade så mycket mensvärk at jag inte kunnde stå upp längre stunder, och på grund utav en viss mängd alkohol som intogs på torsdagskvälen under kickoffen med jobbet funkade inte min kära antidepresiva medicin. Så jag låg och grät i sängen i två dagar, för att livet var så jävla påträngande och överföldigt, och för att jag hade fruktansvärt ont. Inte att rekommendera hörrni! Så har ni tips på god alkoholfri är tar jag tacksamt emot dem, för det här håller inte längre. 
 
Men! Det jag skulle komma till var att efter en så värdelös helg var jag tvungen att göra något roligt på måndagen efter jobbet. Så jag drog igång Det Stora Växtfärgningsprojektet. 100 g ullgarn skulle gå från vitt till lökskalsfärgat, och jag tänkte visa er resultatet. Det är lite flammigt, vilket beror på att min största gryta bara rymmer tre lite, vilket var typ sju lite för lite. Så undrar ni vad ni ska ge mig i julklapp kan ni ju kika på storagrytor.se!
 
Lökskalsgult måste ju ändå vara världens bästa färg tror jag. Vet inte alls vad jag ska göra av garnet, kanske någon slags tubsjal? Får se, men första ska sockrna bli färdiga innan jag ger mig på något nytt!
Dåtida hantverk, Nutida hantverk | | En kommentar |

Stå ut, stå ut blott ett liv, tills tidens slut.

Vill aldrig aldrig flytta för det är vackrast i världen här och inga grannar klagar på att jag ibland lyssnar på Vanhelgd lite för mycket. Snart ska jag börja med en Herjolfsnes-kjortel, sockorna är snart klara, jag har blivit med bordsvävstol (!), men än så länge får ni nöja er med utsikten från mitt sovrumsfönster.

Allmänt | | Kommentera |
Upp