Kjol till en syster.

Matilda knackade på för ett par timmar sedan, men en nybakad jordgubbskaka och en påse tyg i handen. Vi smällde i oss fikat, och sedan satte jag mig vid symaskinen för att förvandla tyget till en kjol åt henne. Rätt bra byte tycket jag! Vi båda blev nöjda med resultatet, och åter igen konstaterar jag att man borde sy kläder oftare.
 
Precis en sådan här kjol, fast helsvart, sydde jag till mig förra helgen, och den är redan en favorit i garderoben. Bekvämt, snyggt, praktiskt och funkar till mycket. Jag har tänkt att jag ska göra en lite guide där jag visar hur jag syr dessa kjolar, för de är verkligen galet enkla att göra!
 
Tycket att min syster får ett extra poäng för tygval, jag älskar mönstret!
 
 
Nutida hantverk | | En kommentar |

Lajvet Pantheon

Hej där! Hoppas ni alla haft en fin midsommar. Jag är ledsen övet att jag uppdaterat så lite här, men jag hoppas på att det ska bli ändring på det nu. Jag har bland annat börjat med mina medeltida hosor, dem ska ni få kika på! 
 
Nu tänkte jag att ni skulle få se några bilder från lajvet. Det var ett fantastiskt lajv, men tyvätt mådde jag inte särskilt bra, vilket ledde till att jag inte fick ut så mycket av det som jag hade önskat, då jag till exempel inte hade haft energi att skapa en ordentlig karaktär innan. Men jag är så sugen på en uppföljare, och jag tror det kan bli en fantastisk kampanj!
 
Här har vi vår grupp, Ludus Casca.
 
Min pretty boy till pojkvän.
 
 
 
Så jäkla bra arena!
 
Halva lägret. Tog ett tag att städa.
 
Så fantastiskt att få dela sin största hobby med den viktigaste jag har. 
 
 
(Förlåt för att jag är så fruktansvärt dålig på att svara på era kommentare. Jag blir överlycklig av dem, men ångesten jävlas och gör det så svårt. Men jag läser och uppskattare, och förr eller senare får ni svar!)
 
Lajv | | En kommentar |

Virkade make up-pads.

Här har det ekat tyst den senaste tiden, jag har haft fullt upp med ny medicin och lajvet Pantheon. Bilder där i från kommer dyka upp så snart som möjligt, men under tiden kan vi kika på en lite sak jag sysslat med när jag haft ett par minuter över.
 
Jag försöker tänkta hållbart, och gärna hållbart som jag kan kombinera med någonting kreativt. Senast på tur var att ta bort ytterligare en förbrukningsvara, och byta ut den mot någonting som kan återanvändas.
 
 
Virkade bomullsrondeller/make up-pads, av lingarn. Jag gjorde ca 5 luftmaskor, vikrade ihop dem och sedan virkade jag fasta maskor i dem, runt i en ring. Ökade när det såg ut att behövas. Här finns en fin guide för att se ungefär hur ofta man kan behöva öka.
 
När jag använder dem för att torka bort smink har jag på lite vegetabilisk olja (på riktigt, använda aldrig något annat för sminkborttagning!), gnuggar rent ansiktet, sköljer bort så mycket som möjligt från paden med supervarmt vatten, och använder sedan det varma vattnat för att få bort  oljan som är i ansiktet. Sedan är det bara att slänga in padsen i tvättmaskinen vid nästa tvätt. 
 
Maskorna gör att det blir en liten skrubb-effekt, vilket gör dem extra bra att använda om man ska göra rent ansiktet, men har man ömtålig hud kan det vara klok att välja ett väldigt mjukt garn.
 
 
No Poo, Nutida hantverk | | En kommentar |
Upp