Om vintern råkar dyka upp.

Rastlösa själar behöver hålla sig sysselsatta. Så i fredagskväll påbörjade jag en nålbinding jag tänkte skulle hålla mig sällskap genom julen, och nu lagom till annandagens slut är den klar. En mörkgrå mössa gjord av garnet "Fritidsgarn" från norska Sandnes garn, i färgen 1088, gjort av 100% Norsk ull. Mössan blev så väldigt mysig! Jag är lite sugen på någon dekor i nederkanten, kanske att jag nålbinder ett till varv i en ljusare grå, eller syr på en fläta. Men jag tänkte att jag skulle använda den lite innan jag bestämmer mig. 
 
Här kan man skymta mössan jag gjort till Sammy, som ska färgas och fodras innan den är klar!
 
Jag tycker så jäkla mycket om att nålbinda. Det går skapligt snabbt, få moment och inga krångliga möster att följa. Dessutom blir det ju så väldigt vacker. Bra grej! Tycker dock inte lika mycket om att försöka fota med halvtaskiga lampor när det är bäcksvart ute. Men så kan det vara.
 
Nu ska jag njuta av de sista lediga timmarna av den här ledigheten. Hoppas ni haft en bra jul, och har ni inte det kan ni glädjas av att den är förbi i alla fall!
Dåtida hantverk | | Kommentera |

En till kjol.

För ett par veckor sedan for jag hem till Bella släpandes på symaskin, tyg och lite resår. Och här har vi resultatet! Ytterligare en lite folklig yllekjol. Den här gången med resår i midjan eftersom att mitt midjemått ändras rätt många centimeter under en dag, krånligt nog. Men det bärsta med den här kjolen är att den har fickor! Tänk att en kan bli så jävla exalterad över fickor. Det var första gången jag sydde fickor i sidosömmen så här, och den ena blev superbra, den andra lite knövligare. Men de duger, och jag är fasligt nöjd. Tycker så mycket om ylle. 
 
Nu ska jag slå in julklappar, lyssna på Bob Dylan och käka godis. Hoppas ni får en sjujävla fin julhelg! 
 
Nutida hantverk | | Kommentera |

Monthly Makers - Jul

Grenar från syrénbusken, granris, nypon, blodapelsin, kanel, stjärnanis, linnetyg, lintråd och ullgarn.
 
Decembers Monthly Makers-tema är jul, och mitt bidarg är den här kransen som hänger ovanför köksbordet. Är så nöjd med den. Även om det inte lär bli något direkt julfirande här hemma så är det ju fint när huset är fint. Har dessutom tänkt att fira vintersolståndet på onsdag, och då behöver en ju lite pynt tänker jag! 
Växtlighet | | 4 kommentarer |
Upp