Stickmarkörer

I slutet av förra veckan drabbades jag av en något försenad VIsbypest, vilket resulterade i att Torsdagen och Fredagen spenderades i sängen, snörvlande och suckande. Trist för mig, men det bästa som hänt min strumpstickning, som ni ska få höra mer om senare, när första sockan är klar (vilket är snart!)
 
En överrasking jag stötte på i mitt stickande var att Jaha, en ska ha stickamarkörer tydligen? och så fick jag ta ett par örhängen så länge. Men igårkväll, när jag stickat mig vimmelkanting och hade lite för ont i fingertopparna för att kunna fortsätta sockmakandet satte jag mig ner och pärlade ett par markörer! Så till nästa sockar får jag ha mina örhängen ifred!
 
 
Vaxad lintråd och lite överblivna pärlor av trä, glas och horn/ben. Enkelt, sanbbt, fin och framförallt användbart! Det får också bli mitt andra bidrag till månades Mothly Makers tänkte jag.
 
Nu ska jag återgå till stickorna, är ni nyfikna så finns den dokumenterad på mitt instagramkonto @vredeshantverk! Resten av helgen ska ägnas åt att patinera grejer inför lajvet Blodsband vi ska åka på rätt snart, och det ska bli så jävulskt roligt!
Nutida hantverk | | 3 kommentarer |

Monthly Makers - Augusti

Månades tema, Pärlor, var nog ett de svårast som varit, troligtvis för att det är ett material man är så van vid, men aldrig riktigt använder. Jag tycker nog ofta att pärlade saker inte är särskillt tilltalande, varken i mitt hem eller på mig. Men efter lite funderande kom jag på en sak jag ville testa. Eventuellt att det bara blir en tillfällig prototyp, men fortfarande en duglig sådan!
 
 
 
Av överblivna pärlor från lajvprojekt, och lite turkost vaxat bomullssnöre blev det ett tvålfat. Jag använder ju schampotvål, och det är rätt viktigt att de torkar ordentligt mellan varven, annars står man där med en smält röra som inte duger till mycket. Jag har länge klurat på hur jag ska göra ett tvålfat, så när jag fick reda på månadens tema tänkte jag att jag lika gärna kunde testa. Hur bra det kommer funka vet jag inte riktigt, det kan vara så att trät inte håller jättelänge i vatten, men vi får se. Jag är sugen på att skaffa riktigt snygga pärlor av keramik, glas eller lera och göra en likandan, men lite mer genomtänkt och noggran, för jag gillar verkligen idéen!
 
I det stora hela är jag nöjd. Jag tycket inte att fatet är supersnyggt, det kan jag inte påstå. Men det var roligt att göra. kostade mig ingenting och fyller verkligen ett behov!
 
Dessa tvålar köpte jag förövrigt på Medeltidsveckan, från företaget Nioma. En ekologisk ölschampotvål, och en ekologisk olivtvål i doften "orientalisk". Tänkte testa dem ett tag, och sedan göra någon slags utvärdering om dem, för så vitt jag har kunnat se är de Hardcore No Poo!
No Poo, Nutida hantverk | | 3 kommentarer |

Nay, not without a wound in the spirit shall I leave this city.

Medeltidsveckan var magisk, på så många plan. En längre redogörels kommer dyka upp, men jag måste land lite, och sortera ut bilder och filmer. Jag har kramats med fantastiska människor, fördjupat vänskapen till flyktiga bekanta, dansat till säckpipor, skrattat mig till kramp i magen, ätit gott och druckit godare. Köpt tyg till framtida projekt, kikat på Battle of Wisby, och fått en helt fantastisk Jauvet-dvd. Jauvet, som vi dessutom såg uppstå under två låtar. Men jag ska fortsätta med min strumpstickning, så hörs vi sen!
 
 
Medeltid | | Kommentera |
Upp