Nastastenen

Det här har jag roat mig med sedan i går kväll. Så.Många.Prickar. Runstenen jag har avbildat är Nastastenen, en sten jag har växut upp med då den står supernära min mormor och morfar. Kul att göra något som är så väldigt bekant. Tanken är att min sambo ska tatuera in någon runsten på sin rygg, så det här var lite ett test för att se hur det funkar att göra dem i dotwork.
Jag gillar verkligen att hållas med den här tekniken, det blir så effektfullt. Fotot är tyvärr inte helt skarpt, men det får duga för tillfället. 
Nutida hantverk | | En kommentar |

Grådvärgar

 
Hej där! Har ni sett så fantastiskt vacker min lilla grusväg var i måndags? Sen kom en massa snö och förstörde. 
Den är grusvägen är ungefär 900 m lång, från mitt hus upp till asfaltsvägen där det finns busshållsplats och brevlådor. När jag går där och det är skymning kikar jag in i de glesa skogsdungarna och är rätt skrämd, för alla skuggor ser ut som grådvärgar, vildsvin och slederman, typ. Bara då ångrar jag att jag lyssnar så mycket på creepypodden, och funderar på hur stor risk det är att jag ska vända mig om och få syn på The Goatman. Jag har uppenbaarligen för livlig fantasi för mitt eget bästa. Men å andra sidan är det fint att kunna ta en promenad utan några reella hot. Förutom vildsvinen då, nästan.
 
Annars då? Jag är sjukskriven den här veckan också, och får väl inte särskilt mycket vettigt gjort på dagarna. Funderar på mitt bidrag till Monthly Makers, där temat är Loppis nu i februari. Har några idéer, men inget bestämt. Har upptäckt vad som nog är världens bästa maträtt, en slags köttfri variant på pasta carbonara som är så god att en vill gråta en skväll. Här har ni receptet! 
Jag har också börjat roa mig med appen Duolingo, vilket är kul!
 
Nu ska jag kika på Outlander, vi hörs!
Allmänt | | Kommentera |

Där fötterna slagit rot.

Så här såg min sena frukost ut. Onekligen det bästa sättet att äta och laga mat på.
 
Tänker rätt ofta på va fantastiskt mycket jag trvis här. Jag vill verkligen inte flytta, varken ur själva huset eller från området. Jag trivs med att vara ifred, men ändå ha nära till allt. Jag älskar vårt sneda, dragiga och bitvis fula hus. Jag och pappa (som ju äger huset, jag och Sammy hyr bara) diskuterar rätt mycket om huset framtid. Det behövs göras något åt kylan, och vi vill verkligen ha ett ordentligt badrum. Så vi har spekulerat lite i att göra om vår lilla Närkestuga till en parstuga. Det hade varit helt underbart, men det är ju inget litet projekt, haha. Men någon gång i framtiden kanske? 
Östragården | | Kommentera |
Upp