Det tar sig!

Jag är som ett barn på julafton varje gång jag kikar ner i mina plastlåde-växthus och ser att det fortfarande finns liv där i. Idag roade jag mig med att planter om några av de största små växterna. Jag hade inga krukor, så jag rotade fram massa gamla konservburkar. Med hjälp av en skruv och en hammare slog jag ett par hål i botten på varje, och sen var det klart. Det som växer absolut bäst är chilin, och till min stora glädje har även de små citronkärnorna jag petade ner börjat gro. 
 
 
Här ser de dock lite ledsna ut, för jag hade just ryckt upp dom och flyttat om dem. Närms hit är det basilika, och jag hoppas så mycket att den växter och blir stor, men tanke på hur mycket basilika jag använder när jag lagar mat.
 
I höstas någon gång köpte jag hem en sådan här liten kruka med mynta som man kan köpa på grönsaksavdelningen på Ica ni vet? Utan vidare förhoppningar planterade jag om den i en större kruka, och mot alla odds har den överlevt vintern! För ett par veckor sedan knipsade jag av en liten topp och satte i vatten, och nu har det blivit såhär fina rötter på den! Min plan är att fylla en rabatt med mynta, sen ska det drickas Mojito och te i all oänderlighet.
 
 
Två växttips!
  • Dags att plocka. Varje fredag dimper det ner ett nyhetsbrev i mailen med tips på vad som finns att plocka i naturen just nu. Det utgår från Skåne, så borde du längre norr ut kan man se det som en heds up. Så himla fint! Senaste brevet innehöll information om harsyra + recept på hur man gör en vegansk majonäs med harsyra i. Måste testa! Hemsidan är dessutom så fasligt fin.

  • Atilios odlingsskola.  Kikar där hela tiden, för att maximera chansen för överlevnad hos mina plantor. Bra, tydlig och fin! Hela henns blogg är förövrigt värd att följa!
 
 
Växtlighet | | 2 kommentarer |

När trollen vaknar - Monthly Makers

Jag tänker att om jag hade varit troll hade jag nog sovit mig igenom vinter. Men nu kom våren, och då var det dags att vakna.
 
 
 
 
Vår för mig är natur, skog och lajv. Så detta är mitt bidrag till Monthly Makers, där april-temat är just Våren. Det här med foto är så himla nytt för mig, men så väldig kul (och svårt!). De två första bilderna tog jag själv, men på den sista var det min sambo som kickade på kameran. 
 
Det här är den första lajvgear jag gjorde, och den första karaktären jag spelade. Saknar att spela troll så väldigt, väldigt mycket, och jag hoppas på att kunna göra det till hösten. 
Lajv | | 6 kommentarer |

En strejkvecka.

Ca 05.49 förra tisdagen befann jag mig hos facket, och elva minuter senare var strejken ett faktum. Jag kanske inte har nämnt det, men jag jobbar ju som snickarlärling, och var uttagen i strejken förra veckan. Tisdagseftermiddagen spenderades utanför jobbet som strejkvakt, restan av veckan blev lite utav en märklig semester, som jag tänkte sammanfatta.
 
När jag kom hem efter vaktandet var det fortfarande himla soligt och fint, så jag slog mig ner på trappen och fållade lite av nederkanten på min kjortel. Snart är den klar!
 
Jag hejar på mina små, små växter. De tycks ha stannat i växten, jävulskap.
 
Åkte hem till pappa en svväng för att hjälpa honom med att stapla lite virke, och tänkte på att jag tycket rätt mycket om trä!
 
Jag har köpt lingarn..
 
...och stickat en disktrasa. Sen kom PMSen i lite väl högt tempo, så då låg jag mest i sängen och hatade prick allt.
 
Sen for vi till Stockholm över helgen, där vi hängde med en kompis, gick på burleskloppis, kikade i butiker, planerad valborg och drack öl. Sen for vi hem mot Örebro!
 
När vi kom hem var himlen argt grå, och ena stunde regnade det..
 
..sen kom solen och jag tänkte yterligare lite på hur jäkla mycket jag tycker om att bo precis där jag bor.
 
Sen tryckte jag på lite knappar på kameran, och försökte mig på motljusporträtt. Lite sliten. Öl och dysterhet gör sådant med en.
 
Annars då? Jag har hämtat ut 9 meter ljuvligt tyg idag (dock är inte alla metrar mina, tyvärr), virkat skålar av sisalsnöre, nålbundit, och funderar på vad jag ska göra för bidrag till månadens Monthly Makers. Det är Ruth som håller i det hela i April, och temat är Våren. Jag har ett par idéer, kan säkert bli bra! Tänker växtrelaterade grejer, tror jag.
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp