Slöjdläget och kola.

Sitter och väntar på att min PMS-panikbakade 5minuterskola ska stelna, och tänkte passa på att skriva lite under tiden. 
 
Så slöjdläget då? Fint, men inte så produktivit. Kombon av PMS-depp och förkylning gör att jag mest ligger i sängen och slösurfar, eller sitter och muttrar över livets överflödighet. Så det blir inte så mycket skapat, tyvärr. Men igår var jag iväg på materialloppis, och kom hem med ett galet fint entrådigt ullgarn i perfekt rostorange, och dessutom fyndeade jag en bok om växtfärgning för fem spänn. Himla bra. Helgen innan var jag iväg på skördemarknad, med lite för många besökare och lite för lite intressant att köpa, men fick med mig två ark bivax därifrån iallafall. Vaxet ska smältas ner i någon lämplig form, och sedan ska jag ha det till att vaxa lintråd till handsömnad. 
 
Har gjort yttligare ett band, högen med ylle är min påbörjade poncho, och den lilla tekningen är en del av mitt försök att lära mig rita träd. Tänker att om man gör samma sak tillräckligt många gånger kanske man kan det tillslut.
 
 
Imorgon är det dags för hantverkarträff, vilket jag ser fram emot väldigt mycket, men under resten av veckan hinns det nog inte med så mycket handarbete, för i helgen står kräftskiva på schemat, och med drygt tio övernattande gäster har vi en del att fixa med tills dess. Men det ska bli så jäkla kul, längtar. 
Nutida hantverk | | Kommentera |

Monthly Makers

Jag vill tipsa om en av mina favoritsaker här på internet, nämligen Mothly Makers. Jag fick höra talas om det via Alicias blogg, och hon är också en av dem som ligger bakom detta genidrag. Såhär skirver hon om det:
 
"Monthly Makers är en kreativ utmaning som bygger på att alla som vill skapar på ett givet månadstema och sen bloggar eller instagrammar (#monthlymakers) om det. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, därför att det är roligare med gemenskap, och därför att det finns ett reflekterande värde i att visa upp, knyta samman och utvärdera.
Hur mycket tid, ekonomi och kraft du lägger ner i ditt verk är upp till dig (jag försöker till exempel att bara arbeta i material jag redan har hemma). Den 25:e varje månad kommer den av oss som är värd för temat att börja samla in bidrag och i slutet av månaden presenteras en sammanställning av allt vi gemensamt har skapat. Den 10:e månaden därpå presenterar nästa värd nästa tema. Du är med de månader du vill och kan!

Vi tar det igen:
12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är värdinnor för ett var.
10:e, presentation av det gemensamma temat (i september hos Mikaela).
25:e, månadsvärden bloggar sitt eget bidrag och börjar samla in era i kommentarsfältet.
I slutet av månaden sammanställer värden allt magiskt vi gjort tillsammans!
 
Vi som ligger bakom Monthly Makers är JessicaMikaelaSandraBeatriceJessAnna MaríaAnnica,EmelieAgnesBeataElsa och så jag."
 
Så vill ni få en massa skapar-inspiration, eller delata ni med, så tycker jag att ni absolut ska kolla in det. Att ha ett givet tema, och en deadline kan vara ett bra sätt att ta tag i något man tänkt göra.
 
 
Annars då? Jag börjar bli lite friskare, och har fått tillbaka något som påminner om livslust, och det är ju bra! Har börjat med ett sjal/poncho/filt-prjekt jag tror kommer bli himla bra, men vi får se. Sitter dock fast lite för tillfället, har inte riktigt rätt material för att kunna fortsätta, men jag kanske kommer på en lösning. 
Nutida hantverk | | En kommentar |

Snabbfika

Hejhej från sjukstugan. Tänkte kika in och dela med mig av ett supersnabbt, orimligt gott och enkelt recept, på något som blir som pain au chocolat, chokladfyllda crossianter ungefär.
 
Det enda som behövs är smördeg (jag köpte färdig, finns i frysdisken) och någon fyllning, i det här fallet mörk choklad och nutella. Har läst tips som att mandelmassa och apelsin ska vara gott!
 
 
 
 
 
 
 
Så pass enkelt att bilder räcker som beskrivning. Jag hade ugnen på 225 grader, men tror det är bäst att kika på paketet med smördeg!
Ätbart | | Kommentera |
Upp