I väntan på pinnbröden

tänkte jag att jag skulle skriva lite. Bröden ligger just nu i stekpannan, så det kanske snarare är pannbröd? Gott blire i varje fall! Superenkelt dessutom! 
 
Jag har idag äntligen börjat väva ett nytt band Av det mest fantastiska orangea garn, men som tyvärr bara är entrådigt. Är rädd att det inte kommer hålla, men vi får se. Det blir ett himla fint armband om inte annat. Funderar på om jag ska lägga upp en video på hur jag gör när jag väver, om det finns intresse för det? Söndagen har inte bjudit på speciellt mycket mer, jag har mest varit trött sen igår (Raised Fist alltså, orimligt bra band!). Men jag började iallafall dagen med att göra upp en brasa i trädgården, och det var blåsigt men skönt. 
 
 
 
Nu är brödet klart och jag knappt vaken, men hoppsa ni får en fin vecka!
Allmänt | | En kommentar |

I mina lurar

Här kommer ett inlägg med tips på poddar! Det är verkligen superbra underhållning när man sitter och hantverkar med något, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av det jag helst lyssnar på. Man kan nog lite dela upp det i tre delar, fakta, humor och "talkshow", även om det ofta flyter in i varandra. Jag lyssnar alltid via appen Podkicker, tycker den är himla smidig! Sök bara på namnen så ska de gå att hitta!
 
 
Karin & Saras
Min absoluta favorit. Jag är ju lite lätt tokkär i Karin Jansson, Karinskonstgrepp, hon är absolut min största förebild. En podd jag både gråtit och skrattat till, och lyssnat om ett par gånger. Tyvärr görs den inte mer, men det finns rätt många avsnitt att lyssna på.
 
Dilan & Moa
Mitt substitur för Karin & Sara, som är ungefär lika bra. de båda har jobbat med Tankesmedjan, och det märks. De är fantastiskt roliga, bittra och ärliga. Tipstipstips
 
Flora & Frida
Jag är inte helt såld på denna, jag tycker den är rätt tråkig i jämförelse med allt annat jag lyssnar på. MEN de talar ändå klokt om många saker, och jag kan förstå varför den uppskattas av andra. Så ett haft tips.
 
Christer & Morgan rapporterar - En timma innan sex
Älskade, älskade podd. Lyssnar i snitt säkert en fem timmar/dag på denna podd just nu. Det är poddvarianten av ett radioprogram som gick på p3 fram tills för någon månad sedan. Är så väldigt ledsen över att den lagt ner, men det lämnade kvar världens bästa poddfolk. 
 
Serial
Hur bra!? Bäst ungefär. En amerikansk reporter går igenom ett 15 år gammalt mordfall och det är så spännande och intressant. De försöker komma fram till huruvida den dömde faktiskt är skyldig eller inte, och det är inte speciellt lätt då bevisen inte är supertydliga direkt. Sträcklyssnade på denna mer eller mindra.
 
p3 Dokumentä
Poddarnas podd. Hemskt, spännande, intressant, obehagligt och lärorikt. Jag har mest lyssnat på dem som involverar mord och katastrofer, och de alla har varit lika välgjorda, upprörande och utbildande. Rekomenderar verkligen denna. 
 
En podd om slöjd
Precis som det låter. Så rysligt fint sällskap om man känner sig ensam i sitt skapande. Älskar alla referenser till Vi som syr medeltidskläder. 
 
Tankesmedjan
För att satir är lycka. Tips är att börja med den som heter något i stil med "Tankesmedjans 15 populäraste inslag". Saknar dock Jonathan Unge väldigt mycket.
 
p3 Om
Varje avsnitt handlar om ett aktuellt ämne, där de går igenom  det mest basic sakerna. Mitt favoritsätt att lära mig om allt från olika konflikert som pågår, till varför det alltid är signalfel på SJs tåg. 
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Strumpeband

Tidigare i höstas skrev jag om att Vi som syr medeltidskläder hade ett evenemang som gick ut på att man skulle ge bort något till någon som var ny i hobby. Jag valde att ge bort vävda band, och nu är jag klara med dem! Det tog rätt lång tid, då jag inte ritkigt haft ork att ta tag i det tyvärr, men nu är det gjorda i alla fall. Hon som ska få dem ville ha två strumpeband att hålla upp hosorna med, och såhär ser de ut:
 
 
Jag tyckte de blev rätt bra, och jag hoppas mottagaren är nöjd! 
 
Annars så är livet i allmänhet en ganska lugn bergochdalbana. Jag är förkyld och trött (vilket är en jobbig kombo, för inget gör mig så rastlös som förkylningar), min axel gör ont och jag är rätt så ledsen i mellanåt.
 
Men samtidigt så är det ju bandsläppartider, så var och varannan dag får man glada besked på facebook om fantastisk musik som ska spela i sommar. Dock tycks dem vilja sprida ut sig på alla festivaler, så jag vet inte riktigt hur det blir i sommar. Det har ju dykt upp en ny metalfestival i Gävle, och ett av de fem band som släppts är Dark Tranquillity, och jag skulle lätt sälja min själ för att få se dem igen. Sen ska ju Sabaton, Skitarg och Finntroll(!!!) till SRF, och det vill jag inte för allt i världen missa. Men jag vill också hemskt gärna till Falun och se Sabaton där, och dit ska ju både Insomnium och Equillibrium.. 
 
En annan bra musiksak är att i morgon ska jag se Raised Fist, vilket ska bli så väldigt roligt. Fast jag hade ju planer på att stå längst fram och bli överkörd av en moshpit, men med tanke på hur jag mår idag lär det var en dålig idé. Kommer säkert somna av en grogg och missa allt.
 
Sen blev jag också så glad idag, när två saknade vänner hörde av sig och sa att de saknar mig. Jag längtar till julen då alla återvänder hem. 
 
Men nu ska jag och min förkylningsförvirring ta och vila lite, men jag hoppas ni får en fin helg allihoppa! 
Allmänt, Dåtida hantverk | | Kommentera |
Upp