Skaparlista

Den är fina listan har Fredrika gjort, tycker att ni också kan svara på den och länka era svar inne på hennes blogg!
 
Vilka tekniker skapar du mest i? Jag tror nog att jag syr för hand mest av allt, vilket nog också är det som jag tycker allra bäst om att göra! Vilket påminner mig om att sätta igång med nästa medeltidsprojekt.
 
Vilken är din bästa sida som hanverkare? Jag är verkligen inte rädd för att misslyckas, vilket göra att jag ger mig på att testa lite vad som helst, utan att kanske ha full koll på vad det faktiskt innefattar. Jag blir sällan besviken när jag misslyckas, utan försöker mesta att lösa det på bästa sätt.
 
Vilken är din sämsta sida som hantverkare då? Jag är ganska slarvig, och ibland lite för obrydd av det färdiga resultatet. Jag tror att jag hade lärt mig mer om jag försöket vara mer noggran.
 
Vilket projket är du mest nöjd med? Åh, så himla svår fråga! Jag är väldigt nöjd med min trollgear, jag tycker den är så fasligt fin. Min senaste medeltidsdräkt är också en favort, särskilt hosorna!
 
Har du något katastrofprojekt? Jag tror faktiskt inte det? Eller jo, en slags BH-topp jag försökte improvisera fram blev rätt kass faktiskt (säkert symaskinens fel!), tror den logger ofärdig i någon låda just nu. Kanske borde plocka fram den och försöka färdigställa den. 
 
Vad inspireras du av? Männsikor bakom alla fantastiska skaparbloggar som finns, tumblr, hösten, naturen, andra medeltidare och historia!
 
Vart och hur tycker du bäst om att skapa? I soffan, en lugn kväll. En tänd brasa, en kopp te och musik i lurarana. Sammy som sitter bredvid och pular med något för sig själv, och då och då bryter vi tystanden för en puss eller en anekdot om något. Exakt just så sitter jag nu förresten. Eller med ett gäng medeltidare.
 
 
Vilket är ditt bästa skaparminne? Jag satt med ett gäng fantastiska personer precis vid muren en kväll under medeltidsveckan, vi pratade, skrattade och drack varm och kall, invirade i Visbyfiltar. Vi satt just vid en gatulykta, och trots att det började bli lite väl mörk satt jag och gjorde ett bälte av ett band jag vävt, och ett spänne jag hade köpt på markanden den dagen. 
 
Vilket är ditt sämsta skaparminne? När jag varit lite för stressad inför lajv och bara skapat för att jag varit tvungen. Man ska ju bara göra sådant här för att det gör en lycklig, såklart!
 
Har du nått tips att lämna vidare? Testa! Hitta folk att skapa med, ett sammanhang. Var inte rädd för att fucka upp tusenfallt, det är inte hela världen. Fråga om hjälp och råda, folk som brinner för slöjd vill helst inte tala om något annat. Gör det bara om det är kul. Och skryt! Var svinstolt! 
 
Nu ska jag återgå till att sticka på mina sockor. Bara foten kvar! Ser så mycket fram emot att de ska bli färdiga, de är så fina tycker jag, och med tanke på hur jävla svinkallt det är i det här landet är de rätt välbehövliga!
 
Dåtida hantverk, Nutida hantverk | |
#1 - - Grahnslöjd:

Så kul att läsa om ditt skapande, måste kolla in din blogg lite närmare nu också, första gången jag är in här!:)

Svar: Åh tack, vad glad jag blir! Ska kolla in din blogg! :)
Emma Vrede Svensson

#2 - - Fredrikapåvinden:

Åh vad kul att få läsa din lista! Blir så inspirerad av all din handsömnad! Vilket tålamod!

Upp