Monthly Makers - Augusti

Månades tema, Pärlor, var nog ett de svårast som varit, troligtvis för att det är ett material man är så van vid, men aldrig riktigt använder. Jag tycker nog ofta att pärlade saker inte är särskillt tilltalande, varken i mitt hem eller på mig. Men efter lite funderande kom jag på en sak jag ville testa. Eventuellt att det bara blir en tillfällig prototyp, men fortfarande en duglig sådan!
 
 
 
Av överblivna pärlor från lajvprojekt, och lite turkost vaxat bomullssnöre blev det ett tvålfat. Jag använder ju schampotvål, och det är rätt viktigt att de torkar ordentligt mellan varven, annars står man där med en smält röra som inte duger till mycket. Jag har länge klurat på hur jag ska göra ett tvålfat, så när jag fick reda på månadens tema tänkte jag att jag lika gärna kunde testa. Hur bra det kommer funka vet jag inte riktigt, det kan vara så att trät inte håller jättelänge i vatten, men vi får se. Jag är sugen på att skaffa riktigt snygga pärlor av keramik, glas eller lera och göra en likandan, men lite mer genomtänkt och noggran, för jag gillar verkligen idéen!
 
I det stora hela är jag nöjd. Jag tycket inte att fatet är supersnyggt, det kan jag inte påstå. Men det var roligt att göra. kostade mig ingenting och fyller verkligen ett behov!
 
Dessa tvålar köpte jag förövrigt på Medeltidsveckan, från företaget Nioma. En ekologisk ölschampotvål, och en ekologisk olivtvål i doften "orientalisk". Tänkte testa dem ett tag, och sedan göra någon slags utvärdering om dem, för så vitt jag har kunnat se är de Hardcore No Poo!
No Poo, Nutida hantverk | |
#1 - - Anni:

Det där kan nog hålla längre än du tror, om det precis som tvålen får torka emellanåt. Jag tycker att det blev väldigt etno-chic!

#2 - - Alicia:

Men hallå vad himla fiffigt!!!! Superbra löst ju, både fint och praktiskt :)

#3 - - Wilda:

Åh färgerna gör mig så tillfreds. Naturnära. Och vilken underbar kombination av former <3 Blev verkligen inspirerad av detta och ska spara det som framtida projekt.

Svar: Tack, vad glad jag blir!
Emma Vrede Svensson

Upp