Det tar sig!

Jag är som ett barn på julafton varje gång jag kikar ner i mina plastlåde-växthus och ser att det fortfarande finns liv där i. Idag roade jag mig med att planter om några av de största små växterna. Jag hade inga krukor, så jag rotade fram massa gamla konservburkar. Med hjälp av en skruv och en hammare slog jag ett par hål i botten på varje, och sen var det klart. Det som växer absolut bäst är chilin, och till min stora glädje har även de små citronkärnorna jag petade ner börjat gro. 
 
 
Här ser de dock lite ledsna ut, för jag hade just ryckt upp dom och flyttat om dem. Närms hit är det basilika, och jag hoppas så mycket att den växter och blir stor, men tanke på hur mycket basilika jag använder när jag lagar mat.
 
I höstas någon gång köpte jag hem en sådan här liten kruka med mynta som man kan köpa på grönsaksavdelningen på Ica ni vet? Utan vidare förhoppningar planterade jag om den i en större kruka, och mot alla odds har den överlevt vintern! För ett par veckor sedan knipsade jag av en liten topp och satte i vatten, och nu har det blivit såhär fina rötter på den! Min plan är att fylla en rabatt med mynta, sen ska det drickas Mojito och te i all oänderlighet.
 
 
Två växttips!
  • Dags att plocka. Varje fredag dimper det ner ett nyhetsbrev i mailen med tips på vad som finns att plocka i naturen just nu. Det utgår från Skåne, så borde du längre norr ut kan man se det som en heds up. Så himla fint! Senaste brevet innehöll information om harsyra + recept på hur man gör en vegansk majonäs med harsyra i. Måste testa! Hemsidan är dessutom så fasligt fin.

  • Atilios odlingsskola.  Kikar där hela tiden, för att maximera chansen för överlevnad hos mina plantor. Bra, tydlig och fin! Hela henns blogg är förövrigt värd att följa!
 
 
Växtlighet | | 2 kommentarer |
Upp