You come down like early rain

En halvseg söndag kan man ägna åt att sitta på sovrumsgolvet och tälja ett örhänge, mest bara för att man tydligen inte får tälja örhängen sittandes i sängen. Orimligt. Förutom att sprida träspån över hela min horisontala garderob har jag också påbörjat mitt bidrag till Novembers Monthly Makers, som jag hoppas kunna göra klart imorron. Jag har också lyssnat på samma låt cirka fyrtio gånger, för jag har för tillfället så väldigt, väldigt svårt att hitta musik jag verkligen vill lyssna på, vilket är skapligt jävla frustrerande. All metal låter för klen och smörig, och all annan musik är för glad, eller för seg, eller inte tillräckligt folkmusikinspirerad. Så kan det vara ibland. Sen har jag också varit på födelsedagskalas och ätit mig mätt på fika. Vaknat och känt mig trött, bakis och förkyld, och de känslorna har inte riktigt släppt än. Märkligt, eftersom att jag gått och blivit en högst ofrivillig visstidsnykterist. Jag har också köpt en sjöjungfruglittrig tröja (som eventuellt kan ha hängt på julavdelningen, men det är inte relevant) och planerat tyginköp som ska göras i morgon. Jag har också legat och läst en bok om ved. Kan rekommenderas.
 
Örhänget blev i alla fall rätt bra (ser ni väl..). Tänkte att jag skulle töja upp hålet lite mer så det blir någon centimeter eller så, och då behövs det ju lite smycken. Vet dock inte riktigt hur man bäst ska behandla trät, så jag oljade in det med olivolja och sedan hade jag på bivax. Tänker att det mesta lär väl funka så länga man ser till att göra rent det ordenligt då och då. 
 
Hoppas ni får en fin vecka. Nu ska jag dricka te och fundera på varför det känns lite dystert. 
Allmänt, Nutida hantverk | |
#1 - - Jenny:

Åh jag har gått och tänkt länge att jag vill tälja mig något. Har inte blivit av än dock. Men men. Tycker det är ett så häftigt hantverk, skulle verkligen vilja lära mig att både tälja och snida i trä. Får bestämt bli ett projekt för nästa år!
Blir smått livrädd av att se ditt örhänge! Har någon sorts flis-fobi så det kryper i hela kroppen av tanken på att dra den där genom örat. Hoppas du slipat ordentligt! Blev väldigt fint iallafall :)

#2 - - Denise:

man kan göra allt i sängen, fråga mina marsvin bara, dom brukar tillochmed ta sig friheten att kissa på täcket;) själv brukar jag äta knäckebrö i sängen!
känner för övrigt igen den där frustrationen över att inte hitta någon musik som passar, har själv just haft en period då jag i princip bara har lyssnat på wardruna. allt annat har bara låtit som fjant!?
och örhänget blev sketafint! har tänkt göra exakt samma sak i ett år men så tycker jag det är så tråkigt att tälja + bara skär mig hela tin... men nu blev jag inspirerad så kanske att jag får tummen ur:)

Upp