Hosor i Wadköping

Hejdär! Det var ju inte riktigt meningen att det skulle bli så tyst här. Men i morgon börjar min semester, vilket nog ger mer til både åt skapande och åt bloggen.  Då jäklar ska det sys medeltid hörrni!
 
Nu under helgen är det medeltidsmarknad här i stan, i fina Wadköping för att vara exakt. Jag sprang runt där en sväng i går, köpte bland annat garn för att lära mig väva med brickor ordentligt! Men roligast av allt var att jag provade min nya dräkt för första gången! Den är inte helt klar, det ska till en hätta och nya brokor, och så är det lite sömmar som ska fällas, lite bältesspännen som det ska grejas med, och säker någon mer detalj. Men den går i alla fall att använda! Jag ska se till att ta lite ordentligare bilder på den, men ni kan få en snabbkik i alla fall.
 
Skorna är nyinköpta, de är baserade på Bockstensmannens och är handsydda. Gillar dem verkligen, men ska se till att ordna någon yllesula, för kullersten var inte särskilt bekvämt.
 
Den snyggaste delen på alla medeltida mansdräkter, som bittert nog alltid är täckt av kjortlar. Därför flashar jag skrevet här, så ni får ta del av det hela! Jag är riktigt nöjd med hur mina hosor blev, precis lagom tighta. I går var första gånger jag testade att gå runt med lårhöga hosor, och det fungerade förvånadsvärt bra, allt satt på plats. Ska nog byta ut snoddarna till något lite mer hållbart bara, och fälla sömmarna, men annars är de helt färdiga!
 
Nu ska vi snart in till marknaden en andra vända, och den här gången tar jag med mig kameran, så förhoppningsvid dyker det upp en drös med bilder innom den närmsta tiden!
 
 
 
Dåtida hantverk, Min medeltida garderob | |
#1 - - Helga:

Hosorna ser ut som det ultimata att ha utanpå strumpbyxor på vintern :D

Upp