Amsterdamn you're beautiful.

Jag vill dela med mig lite av Amsterdam! Det var en så väldigt bra semester, och en så orimligt supervacker stad! Som ett enormt, och väldigt pampigt Gamla stan. Vill hemskt gärna åka tillbaka dit. Tyvärr ingen fantastisk kvalite på bilderna, jag hade oftast lite för bråttom att upptäcka för att vilja stå still och fota.
 
 Ungefär såhär såg alla hus ut i centrala Amsterdam. Hur fin?!
 
Ett lugnt och mysigt litet torg, bara ett par minuter från den största shoppinggatan. Byggnaden till höger var någon form av kyrka, och i butiken ni ser kunde man köpa det mesta cannabis-relaterat, bland annat starter kit om man ville försöka olda själv. Intressant kontrast måste jag säga. På uteserveringen rakt fram åt vi frukost nästa dag. 
 
Äta trippla toasts och sörpla te på uteserveringar i Oktober, med en fantastisk man är något jag kan tänka mig att göra hela tiden ungefär.
 
 
 
 En av alla miljoner kanaler. Är glad att vi åkte just när vi gjorde det, i slutet av Oktober, för jäklar va vackert det var.
 
Tydligen fick en betala mer skatt om husen var breda, därav alla smala hus. Lite opraktiskt, men charmigt. 
 
 
Lätt den mest intressanta bar jag besökt. Excalibur hette den, och låg i Red Light District. Den var proppfull med pryttlar, tror det fanns i allafall tre vildsvinshuvuden, tre hela rustningar, svärt och yxor precis överallt, diverse motordrivna fordon, horn och skyltar täckte varje millimeter av väggarna. På bardisken stod en motor, och på bildskärmarna visades Fail Army. Googlle påstår att det är Amsterdams ensa metalbar, och att den ägs av Hells Angels. Bad man om en drink fick man detta:
 
 
Här har vi Damtorget
 
En mysig pub med fantastisk Irish Coffee, någon stans i Red Light District. 
 
Som vi ser här. Så surrealistiskt ställe. Jag är egentilgen ganska liberal när det gäller sexarbet av alla dess slag, och vill inte skriva av alla prostituerade som vilsna, olyckliga människor som har sex som självskadebeteende och sista utväg, för så är det inte. Men man får lite ont i magen av kvinnor som visas upp i skyltfönser, när man inte kan tala med dem, och när det blir lite som en turistattraktion att gå förbi och kika på dem. Jag skulle kunna skriva en halv uppsats om min syn på sex, sexarbete och horstigmat, men det får nog bli en annan gång. 
 
Resor och Äventyr | |
#1 - - Pernilla:

Kul och se och läsa om vad andra gjort i amsterdam, har själv varit där 2 gånger och det är riktigt mysigt! Och trotts att vi blev rånade första gången vi var där så vågade vi åka dit en gång till, haha (:
Husen är ju väldigt intressanta, smala med världens brantaste trappor! Så en fick inte vara för drucken när man skulle klättra upp till sitt rum, för om man trillade ner för de trapporna så skulle man nog bryta några ben.
Och jag lärde mig att jag inte ska gå på red light district med rött hår, för då sa en man i en sexbutik att folk kommer fråga mig om det är naturligt eller färgat, sen kommer de inte bry sig om vad jag svarar utan de kommer bara vilja ha sex med mig. Det var högst obehagligt!

Svar: Ja trapporna i Amsterdam är inte att leka med! Men mysigt ändå, lite Harry Potter-känsla över det hela!
Usch, vad obehagligt :(

Hoppas du får en fin första advent!
Emma Vrede Svensson

#2 - - Sandra:

Åh, hit vill jag också åka!

Svar: Det tycker jag verkligen du ska göra om du får möjligheten! Het underbar stad <3
Emma Vrede Svensson

Upp